Här nedan följer några grund-idéer på hur man kan be på olika kreativa sätt. Det är några exempel på hur man själv kan tänka för att komma igång med kreativ bön.

1. Kroppsställning
Man använder sina kroppar till att ”bygga” något såsom ett torn, man ställer sig som en karta, lägger sig i en formation på golvet, lyfter upp en person högt, skapar en kyrkbyggnad av personerna osv.

2. Val av plats
Man kan leta upp en geografisk plats – på ett högt berg så man ser staden man ber för, lekplats där man ber för familjerna i området osv. Eller så kan det vara en plats i rummet—man gömmer sig under ett bord då man ber för de som bor i slummen, ställer sig i en dörr då man ber för gäster som ska komma, stänger in sig i en skrubb och ber för dem som sitter i fängelse osv.

3. Leka och be 

Man kan använda sig av olika lekar ss att skicka bönen vidare i en ring genom att trycka på nästa persons hand, kasta en boll till nästa som man vill ska be, gömma saker som man ska leta upp innan man får be, bönesardiner, mm.

 

King’s Kids har enkel manual med fler idéer på kreativ bön. Du kan beställa den genom att maila: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Uppge ditt namn och adress. Kostnad 50 kr.