Under 40 dagar var vi ca 75 personer från 15 nationer som möttes i Elfenbenskusten. Vi bodde fint precis vid Lagunen i Abidjan, landets största stad. Papa Agrey, som hade ett "retreatcenter" hade fått King's Kids på sitt hjärta, så han byggde om platsen utifrån våra behov. Vi fick en pool - som jag simmade i varje morgon - utökat boende, fler matsalar osv. Det var ett väldigt bra ställe för oss att vara på, maten var bra och det fanns, tack och lov, AC i mitt rum. Under dessa 40 dagar fick vi mycket gedigen undervisning av King's Kids grundare, Dale Kauffman m fl. Den som vill lyssna på undervisningen kan göra så. 

Den övervägande delen var franskspråkiga, liksom hela västafrika är, så allt översattes mellan engelska-franska. Jag tillhörde minoriteten denna gång. Intressant. 

Under dessa veckor hade vi också chans att komma ut och undervisa i olika kyrkor runt om i stan. Varje söndag var det många olika kyrkor som fick besök av folk från olika delar av världen. Själv höll jag i en Familjedag där alla var involveralde och jag organiserade upp det, en dag om hur farföräldrar och föräldrar kan komma överens i barnuppfostran, en dag om teamarbete för hela nationen söndagsskollärare och senare även en workshop om hur olika generationer kan arbeta tillsammans.

Efter 40 dagar och 3 dagars paus kom ytterligare 200 personer för det vi med jämna mellanrum har inom King's Kids, en ILA. (International Leadership Assembly) Då blev vi dubbelt så många svenskar - alltså två stycken... Veckan innehöll mycket: Undervisning, Dale's son som ledde lovsång, fråga Gud för framåt, tid för alla som arbetar med Niko, utflykt, Afrikansk lovsång och dans mm, mm. 

Efter en mycket innehållsrik sommar landade vi till slut i Sverige igen den 4 september, med stor förväntan inför året som ligger framför med Kurs Calzone, ny Ledarskola, besök av Europaledare mm. 

Ingela Wahl

 

Fortify Group

ILA 2016