24 februari hade vi Nationell konferens i Göteborg. Vi var ca 20 familjer som möttes för att inspireras till att leva VARDAGEN tillsammans med varandra och Jesus. Temat var VARDAG = VAR DAG och vi fick bl a testa material som vi kan använda oss av i vår vardag.

Vi leddes på ett härligt sätt i lovsång av familjen Stenlund och olika draman betona olika saker: 

- Låt barnen vara med och tillbe Jesus då de vuxna gör det, då kommer de att fortsätta göra det även då de vuxna fegar ur. 

- Överbeskydda inte barnen så de inte får vara med och se Gud göra under då han gör mirakler av vardagliga behov. 

- Att fundera på vilka uppdrag Gud gett oss som familj och hur vi kan vara trogna i att genomföra det oberoende av vad människor runt oss kan tycka. 

- Hur kan vi göra som David som hjälpte sin son Salomo med tempelbygget. Hade inte David förberett så väl, kanske inte templet byggts under Salomos tid. Vi kan också låta våra barn få "stå på våra axlar" så de inte behöver börja från början utan kan få ta vid där vi slutar. 

Med tacksamhet ser vi fram emot nästa gång vi får chans att mötas så här. 

Första helgen på vår nionde Ledarskola är över.
Vi var 33 personer som möttes på Sörgården i Örkelljunga, en väldigt bra gård för en Ledarskola. Denna första helg var betoningen som vanligt på värderingarna 1 och 3, vilket innebar för de vuxna undervisning om barns andliga kapacitet, genomgång av olika åldrar och deras behov och andliga tillväxt, och ett pass för alla åldrar om vår relation med Gud. De äldre barnen lärde sig om olika kärleksspråk och hur de kan förstå och möta sina syskon i det, de yngre skapade bl a Farsdags kort.

Varje år är det lika spännande att se vilka de olika familjerna är och vad Gud tänker för oss som gäng vad det gäller vår tredje, utåtriktade helg. Tillsammans frågade vi Gud och utifrån det kommer vi att forma den helgen.

Vi åkte hem trötta, men väldigt glada och uppmuntrade och ser fram emot att ses igen i januari.

Som vi i familjen hade längtat efter denna andra utbildningshelg inom Ledarskolan! Vi var nyfikna på vad Gud hade tänkt ut åt oss denna gång. Samtalen och undervisningen under helgen handlade om familjen som team och som en del av församlingen.

"Se, barn är en Herrens gåva, livsfrukt är en lön. Som pilar i hjältens hand är barn man får vid unga år. Lycklig är den man vars koger är fyllt med dem." (Ps 127:3-5) Vi samtalade om barns och ungdomars viktiga roll i att förverkliga Guds verk, samtidigt som de andra generationerna också är livsviktiga och har sina roller. 

Vid ett av passen fick varje familj tillsammans illustrera hur man kan "Växa inåt, öppna utåt". Vi fortsatte be att Gud skulle leda oss i utformandet av outreachen som vi ska ha under den tredje träffen. Detta gjorde vi genom att varje familj fick be tillsammans, sedan fick alla i familjen säga vad de upplevde att Gud sagt till dem. Och, Gud visade mer! Vi längtar igen! 

Johan Sidenvall

Under 40 dagar var vi ca 75 personer från 15 nationer som möttes i Elfenbenskusten. Vi bodde fint precis vid Lagunen i Abidjan, landets största stad. Papa Agrey, som hade ett "retreatcenter" hade fått King's Kids på sitt hjärta, så han byggde om platsen utifrån våra behov. Vi fick en pool - som jag simmade i varje morgon - utökat boende, fler matsalar osv. Det var ett väldigt bra ställe för oss att vara på, maten var bra och det fanns, tack och lov, AC i mitt rum. Under dessa 40 dagar fick vi mycket gedigen undervisning av King's Kids grundare, Dale Kauffman m fl. Den som vill lyssna på undervisningen kan göra så. 

Den övervägande delen var franskspråkiga, liksom hela västafrika är, så allt översattes mellan engelska-franska. Jag tillhörde minoriteten denna gång. Intressant. 

Under dessa veckor hade vi också chans att komma ut och undervisa i olika kyrkor runt om i stan. Varje söndag var det många olika kyrkor som fick besök av folk från olika delar av världen. Själv höll jag i en Familjedag där alla var involveralde och jag organiserade upp det, en dag om hur farföräldrar och föräldrar kan komma överens i barnuppfostran, en dag om teamarbete för hela nationen söndagsskollärare och senare även en workshop om hur olika generationer kan arbeta tillsammans.

Efter 40 dagar och 3 dagars paus kom ytterligare 200 personer för det vi med jämna mellanrum har inom King's Kids, en ILA. (International Leadership Assembly) Då blev vi dubbelt så många svenskar - alltså två stycken... Veckan innehöll mycket: Undervisning, Dale's son som ledde lovsång, fråga Gud för framåt, tid för alla som arbetar med Niko, utflykt, Afrikansk lovsång och dans mm, mm. 

Efter en mycket innehållsrik sommar landade vi till slut i Sverige igen den 4 september, med stor förväntan inför året som ligger framför med Kurs Calzone, ny Ledarskola, besök av Europaledare mm. 

Ingela Wahl

 

Pieksämäki, så heter staden där 350 personer från 26 olika länder möttes under 4 dagar. Så här skriver en av de 7 svenska deltagare som var där:

Visste inte jag skulle älska så mycket att möta nya vänner från andra länder, dansa loss, lovsjunga, be och äta tillsammans, höra några av Guds generaler i Europa och se deras passion och lite av deras livsstil, att gå ut på mini-outreach med treasure hunting. Jag är så uppfylld av Guds fullhet efter helgen!

Nästa chans att komma med på en sådan här konferens blir om två år. Sikta på att komma med då!

Du kan få del av nästan alla möten via KKI:s hemsida. Gå in och känn dig som om du också varit där!  

Ledningsgruppen och styrelsen har haft en helg tillsammans med mycket samtal, bön och funderingar för framtiden. Efter några års hårt arbete med att hitta en struktur som vi tror att vi kan växa i, så hade vi mer tid detta år för bön tillsammans. Vi formulerade en enkel bön som vi känner att vi vill stå tillsammans i för vårt land. Var med oss och be för vårt land varje dag kl 12:00! Vi ber utifrån Malaki 4:6 på följande sätt: 

”Föräldrar och barn, vänd er till varann - så kan Guds kärlek hela vårt land”

 

 

Det finns mycket att berätta efter den här sommaren. King's Kids fanns med på Nyhem - som vanligt, det blev team till två olika kontinenter, Sydamerika och Afrika, två världsvida sammandragningar för King's Kids internationellt hölls i Elfenbenskusten och en del annat har hänt. Vill du veta mer, så läs om vardera tilldragelse via länkarna. 

”Att bygga inåt för att kunna öppna utåt”- mottot vi fick med oss från andra helgen med ledarskolan blev verkligen synligt och konkret under sista helgen. 

Vi fortsatte bygga för att var och en i familjen ska ha en trygg plats att lära, växa och må bra. Genom lekar, sång, bön och arbete med vardagliga saker där alla hjälps åt märker jag hur glädje, närhet, stolthet och energi präglar hela familjen. Vi bygger ett team och det är häftigt att se hur mycket varje teammedlem bidrar med, talanger och egenskaper som Gud lagt ner får växa och blomma!

Samtidigt fick denna helg så mycket starkare fokus på att öppna utåt, att vara en välsignelse för andra, att söka Gud för vad Han vill ge genom oss till en plats och till människorna där. Principen att bli välsignad för att vara till välsignelse för andra blev oerhört konkret och när vi åkte hem i bilen var det detta barnen pratade mest om. Det slår mig hur viktigt det är i en värld som så mycket fokuserar på att få och ha.

Ledarskolan är över, men vår resa som familjeteam fortsätter. Jag är oerhört tacksam för allt jag lärt och fått genom en gäng helsköna familjer och människor i alla åldrar! Samtidigt väldigt nyfiken på vad vi som familj tillsammans med Gud ska få använda detta till framöver. Vi får fortsätta lära och blomma tillsammans med andra härliga människor hemma i vardagen!

Sofia Arwehed

Vi hade fantastiskt fina och inspirerande dagar i Borlänge tillsammans! Jesus i centrum, god gemenskap, glädjefyllda och givande samlingar, och gott fika och god mat såklart!
På samlingarna för alla åldrar fick vi möjlighet att delta aktivt genom sång, spontanteater, uppgifter som familjen skulle utföra tillsammans etc. Vi fick gott om utrymme för kreativitet när vi skulle presentera oss som familjer, och även i lovsång och bön. Det som delades illustrerades rikligt och var verkligen anpassat för att vi alla skulle lyssna och ta med oss budskapet!  
Det var inspirerande att se hur man kan ha berikande Gudsmöten tillsammans oavsett ålder, och fantastiskt uppmuntrande när man ser hur barnen blommar ut i sin andliga potential!
Undervisningen för de vuxna under helgen handlade om de olika utvecklingsstadierna i ett barns liv. Här lades extra vikt på att lyfta fram den andliga utvecklingen för att understryka den andliga kapacitet som finns hos varje barn. Det var mycket intressant och berikande undervisning.
Vi tog även tid till att lyssna in Gud för vad för slags outreach (evangelisation) vi ska göra tillsammans i påsk. Många tankar, bilder, idéer och geografiska platser presenterades under den stunden, Det ska bli mycket spännande att se var det hela landar!
Denna starthelg gav nya kunskaper, inspiration och inte minst nya kontakter med andra familjer som brinner för Guds Rike! Man kan minst sagt säga att det gav mersmak! Vilken tur att det kommer mera!
Andreas Kempe

Teamet bestod till slut av familjen Sundbom. Sarah skriver om deras upplevelser:

Innan vi lyfte från Sverige visste vi inte mycket om hur veckorna i Colombia skulle bli, men vi fick uppleva att vi landade i Guds plan. Vilken timing!

I mer än ett år hade vi börjat längta, prata och be över att resa till Colombia. När möjligheten att åka med Andreas släktingar försvann, la vi ner tankarna på resan. Snart efteråt träffade vi colombianer i Sverige som uppmanade oss att istället ta kontakt med UMU-basen i Cartagena. Vi gjorde det och fick svar att vi var välkomna. Flera gånger var det ändå omständigheter som gjorde att vi bestämde oss för att inte åka, men varje gång var det något som gjorde att vi förstod att det var meningen att vi skulle åka. Till slut var det vår 16-åriga son som sa att när nu Gud gång på gång har sagt att vi ska åka, måste vi åka! 

Med mycket knapphändig information om hur tiden i Cartagena skulle bli, åkte vi. Efter att vi landat och vi blivit välkomnade fick vi veta att vi skulle hämtas tidigt nästa morgon för att vara med på King’s Kids träningsläger på en ö utanför stan. Under dagarna på ön fick vi lära känna ledarna för King’s Kids, några mycket mogna och ansvarfulla tonårsledare och ett gäng härliga barn och ungdomar. Dagarna innehöll bibelstudium enskilt och tillsammans, bön, öva koreografi, lovsångskvällar, bada i havet, fotboll och egen tid med Gud på stranden innan en fantastisk soluppgång!

Vi anpassade oss efter några dagar till tidsomställningen, värmen och även språket. Vi hankade oss fram på vår skolspanska och kroppspråk. Några kunde lite engelska och hjälpte till att tolka när vi delade med oss av det vi ville säga. Vi fick veta att de i flera år har gjort olika outreach till olika ställen och att de under ett år hade tänkt på Europa. Ledaren berättade att Gud att hade visat att deras önskan att få åka till Europa hade blivit större än Gud själv och sagt åt honom att de istället skulle göra outreach i sin egen stad. Det var en sådan uppmuntran för hela teamet att Europa istället hade kommit till dom genom oss! Temat för lägret var ”Vacaciones con Dios" (semester med Gud). 

 Veckan efter lägret var vi med King’s Kids teamet på några outreachdagar i olika byar i utkanten av staden. Oftast fick vi bara veta tid och plats där vi skulle infinna oss nästa dag och sen var det bara att försöka hänga med! Vi bjöd in människorna i byn och teamet hade sedan ett program med sånger, danser, drama och vittnesbörd. Många barn och äldre samlades som fick höra mer om Gud. På ett ställe var vi och gjorde praktiskt arbete på en kristen vårdcentral som fanns i byn för att hjälpa människor. Några av oss dränerade ett dike, några skrapade färg och några städade. Vi har nog aldrig svettats och druckit så mycket vatten som den dagen! En dag var vi en by som var den första byn i Colombia som hade blivit befriade från slaveriet. Människorna där behövde dock fortfarande bli befriade eftersom de genom sin önskan att bevara sitt afrikanska kulturarv, satt fast och inte hade någon ambition att utvecklas i sina liv och komma vidare in i samhället. 

 Som familj hade vi även flera dagar när vi njöt av landet, värmen, havet, vågorna, stranden och att turista i gamla stan. Vi fick uppleva fina stunder tillsammans, men också några mindre roliga dagar när vi låg utslagna med turistdiarré’ och feber. Ibland var vi inte överens och blev frustrerade på varandra. Därför var det en sådan uppmuntran när vi sista kvällen fick höra var och en av dessa unga ledare berätta vad vi hade betytt under dessa veckor. Flera tackade oss för att vi hade lyssnat till Gud och varit lydiga genom att åka till Cartagena i Colombia. Vår familj blev ett bra team under tiden där och fick verkligen en semester med Gud! Vilket äventyr!